Initiere Programare Web

DESCRIEREA OCUPATIEI:
Programatorul web analizezeaza cerearea clientului in legatura cu site-ul care trebuie creat si o racordeaza la tehnologia existenta.
Internetul este mediul specific in care sunt instalate-publicate, gazduite, promovate si vizitate paginile diferitilor clienti de catre vizitatorii din intreaga lume.
Programatorul web este cel care face transferul de la informatia primita, la o anume forma de pagina web sau site, la produsul finit care este site-ul respectiv pagina web.
Vizualizarea continutului informational, respectiv a site-ului, destinat vizitatorilor paginilor web se face prin intermediul diferitilor navigatori sau browseri, cum ar fi: Internet Explorer, Netscape, Opera, Mozilla, Konquerer sau Firefox.
Intrucat proiectarea unei pagini web presupune activitati din domenii conexe, este necesara munca in echipe de web-designeri care sa conlucreze la realizarea acestor lucrari complexe.
Programatorul web lucreaza asupra continutului paginilor web si trebuie sa aiba in vedere si partea grafica a site-ului. Acesta trebuie deci sa lucreze in echipa cu un grafic designer care concepe grafica site-lui iar programatorul web dezvolta site-ul si il implementeaza (aceasta in cazul in care nu detine el insusi abilitatile si cunostintele de a consturipartea grafica a unui site sau a paginii web).

CONDITII DE ACCES:

- Pregatire generala minima: invatamant liceal;
- Competente / abilitati specifice, spirit de observatie, gandire analitica, memorie, imaginatie creativa bogata.

TIP DE CERTIFICAT OBTINUT:
CERTIFICAT DE ABSOLVIRE recunoscut la nivel national;

OBIECTIVELE EXPRIMATE IN COMPETENTE PROFESIONALE:
- Sa intocmeasca analiza nevoilor clientului si sa emita solutii alternative pentru satisfacerea lor;
- Sa structureze pagina web in functie de legaturile din exterior catre site, schite, continut general, structura de navigatie, story-board, structurile de fisiere.
- Sa proceseze materiile prime ale site-ului, respectiv, textele, grafica, animatiile si sunetele care urmeaza sa fie inglobate in prototip.
- Sa construiasca elementele de baza ale site-ului si asezarea acestora intr-un tot unitar;
- Sa integreze in prototipurile create limbaje de programare scriptic, baze de date si sisteme de comert electronic;
- Sa testeze on-line pagina web;
- Sa faca lansarea oficiala a paginii web;
- Sa asigure mentenanta produsului, sa actualizeze informatia, sa monitorizeze, site-ul, sa modifice si sa completeze structura lui.

DURATA DE PREGATIRE: 420 ore
Pregatire teoretica: 170 ore
Pregatire practica: 250 ore

FORMELE DE ORGANIZARE A PROGRAMULUI DE FORMARE: curs, laborator, proiect.

PLANUL DE PREGATIRE:
14 ore/saptamana timp de 30 saptamani, din care 5 ore/saptamana teorie si 9 ore/saptamana laborator.

PLASAMENT:
Firme de web-design, Agentii de publicitate, edituri, posturi de radio si televiziune, autorizare ca persoane fizice autorizate (PFA).